Fjällbäcken Lodge - inget vanlig hotell

Mitt i Sveriges snösäkraste område, vid kalfjällets rand ovanför Bruksvallarna ligger Fjällbäcken Lodge. Den rustika anläggningen med anor från mitten av 1800-talet är belägen på 800 meters höjd.

Anläggningens genuina charm är noggrant bevarad med timmer från gränstrakterna av Jämtland – Härjedalen och från verandan har du en av traktens bästa utsikter. En normal vinter faller det fem meter snö i området och det innebär att du åker bandvagn eller skoter upp till lodgen. På sommaren eller hösten går det bra att åka bil eller vandra upp för den som vill.

 

Allt började med mormor och morfar.

Som alla gårdsägare i västra Funäsdalen by hade de ett skogsskifte och ett fjällskifte från Ljusnan och upp mot fjället. På somrarna bodde hela familjen här och alla hjälptes åt med jordbruket och fisket. Idag ligger Fjällbäcken här på kalfjällsranden och utsikten är enorm, många tycker att vi är lyckligt lottade – vi håller med! Som du förstår är Fjällbäcken ingen vanlig hotell och konferensanläggning. Här känner man sig som hemma och du är alltid välkommen!
Fjällvärlden runt Lodgen är som gjord för livsnjutning i alla dess former och livet inne på Fjällbäcken går i samma anda. Här sveper du in dig i morgonrocken efter dagens strapatser, vilar en stund framför brasan och blir serverad tilltugg från trakten innan du sjunker ner i jacuzzin. Njut av den vidunderliga utsikten och försök lista ut vad kvällens tre-rätters middag kan innehålla för läckerheter.

 

Hjärtligt välkommen till en vistelse du sent kommer glömma.
Jon & Mia Wagenius 

 

Fjällbäcken Lodge – året runt dygnet runt.