Matsalen Helags - en matupplevelse i toppklass

Fjällbäckens matsal har samma namn som högsta fjället i området, Helags. Vi garanterar en matupplevelse i toppklass och vi har fullständiga rättigheter.
Måltiderna serveras i den stora matsalen med utsikt över fjällvidderna. På frukosten har kocken laddat med bacon, prinskorv, äggröra, rösti, nypressad juice, yoghurt, nybakat bröd och rykande gott kaffe som gör att du klarar dagens strapatser.

 

Vi serverar lokalt producerad mat i ordets rätta bemärkelse – bli därför inte förvånad om vi berättar vem som fällt älgen, var vi plockat hjortronen och fångat rödingen. Älg, ren, ädelfisk och rådjur utgör ofta basen i våra tre-rätters middagar. Avslutningsvis serveras kanske en hasselnötskorg med skogsbärsmousse eller varför inte vår lingon- och rosépepparparfait.

 

Exempel på vad vår meny kan innehålla:

 

Förrätter
Tunnbrödkorg med rensteksröra
Tjälknöl på älg
Kantarellcrepes
Gratinerad murkel Cannelione
Varm caprine i salladshus
Fjellost entre‚
Potatisplättar med fjällgömma (gömman innehåller säsongens vilt)
Röding chevise‚
Gravad renfilé
Stekt inlagd röding, sallad och knäcke
Lax och rödingpate
Tomatsoppa med fetaostkräm
Skogsvampsoppa
Rödingsoppa
Västerbottenpaj med rökt vildsvin

 

Varmrätter
Rödingfile‚ på norrlandsvis
Vitlökspäckad lammstek med timjan och rosmarinsky
Älgbiff med kantarellsås
Älgbiff Italiano
Älgwallenbergare
Älg Bourguignon
Renfilé på Fjällbäcksvis
Reninnanlår orange
Rockvallens Ripa med mesostinbakad potatispuré
Viltwok med kantarellsås
Hare, rådjur och tjäder tillagas på beställning

 

Desserter
Messmörsglass
Lingon och rose‚peppar parfait
Smördegsinbakad västerbottenost med hjortron
Marängkorg med skogsbärsmousse
Päronchokladkaka
Hjortron parfait på hasselnötsbotten
Grillade äpplen med kanelparfait
Vaniljglass och hjortron
Tartlette de montagne (med skogsbär som byggs på höjden)