Konferens - gemenskap och upplevelser på kalfjället

Upplev en konferens där hela gruppen umgås i vått och torrt, hela tiden. Vakna upp, tag på morgonrocken, dra upp rullgardinen och se de storslagna fjällandskapet breda ut sig. Ladda för dagens alla aktiviteter med en härlig frukost i den stora matsalen som värms upp av den sprakande Jötulspisen. Förslagsvis börjar dagen med fjällridning på Islandshäst, en topptur på skidor eller kanske fiske och avslutas med en femkamp. Eller varför inte köra ett konferenspass där alla är iförda pyjamas eller morgonrock! Välkommen till Fjällbäcken – gemenskap och upplevelser på kalfjället.


Här nedan är några exempel på våra konferenspaket:

 

Långhelgspaket

Vi lovar er en minnesrik helg!! Efter frukosten på ert hotell blir det full fart. Isklättring – bättre konferensaktivitet finns inte. Vi tar oss till isfallet i bilar eller med buss. Här får alla varsin klättersele och hjälm vi visar och ger tips på hur man skall komma ändå upp till toppen av det frusna vattenfallet med hjälp av isyxor och steg järn som man sätter på slalom- eller telemarkspjäxorna.Med hela företaget i ryggen brukar 99% av deltagarna klara den lättare leden!


Utelunchen som ni blir serverade kan till exempel vara rödingsoppa med hembakt bröd eller hemgjord gulasch. Efter lunchen överraskas deltagarna med en guidad skotersafari och överraskningar. Nu blir alla som barn på nytt! Att köra skoter är relativt lätt och det gör denna safari till en orgie i lek och skratt, vem tycker inte om att köra nöjesfältens radiobilar!? Här och var tar vi några naturliga stopp med lekar och tävlingar, beroende på gruppens storlek så delas ni in i lag med till exempel tre eller fem deltagare i varje. Safarin avslutas vid vår anläggning, Fjällbäcken, på 800 meters höjd, med utsikt över fjällen och byn Bruksvallarna. Här blir det after strapatser i vedeldade pooler och i en bastu med stomme från 1700-talet. Ni får lov att slappna av och stämningen skjuter snabbt i höjden. Därefter avnjuts en trerätters gourmetmiddag i vår stora träkåta. Middagen består som regel av traktens råvaror till exempel älg, ren eller ädelfisk. En trubadur underhåller er under middagen.


Lördagen blir en dag i utförsåkningens anda. Vi samlas vid dalstationen i Ramundberget efter en uppvärmande pistvisning där de bästa backarna visas och teståks. När vi har fått kläm på gruppens skidvana så delas ni in i två grupper. De mest erfarna får följa med på en offpistjakt i och runt skidanläggningen, här kan vad som helst hända! Repfirning utför en brant snöränna eller djupsnö upp till höfterna, vem vet?! Den mindre erfarna gruppen fortsätter i ett lugnare tempo men med utmaningar som att testa lite lössnö eller kanske en längre lunch…


Efter lunchen kommer då dagens höjdpunkt: Helikopterskidåkning! Vi flyger upp på mäktiga fjälltoppen Helags som är Sveriges högsta topp söder om polcirkeln. Här blir det Gluewine eller varm choklad mitt på sveriges tak! Efter ett låångt åk lutar vi skidorna mot de anrika Helagsstugornas vägg och tar en bastu, här skall vi bo i natt! Det är färdigbäddat och maten är strax serverad, mitt på kalfjället, på 1000 meters höjd!! Att bli underhållen av en trollkarl skulle kunna bli en extra ingrediens. Någonting som med säkerhet blir av är fler roliga lekar, företagets mästare skall koras!!

 

Heldagspaket 1

Adrenalin, fart och fläkt samt skön avslappning bjuder det här på, riktig Strapatskänsla! Vi samlas och alla får varsin klättersele och hjälm, vi visar och ger tips på hur man skall komma ändå upp till toppen av ett fruset vattenfall med isyxor och steg järn som man sätter på slalom- eller telemarkspjäxorna.

Utelunchen kan bestå av rödingsoppa med hembakt bröd eller hemg jord gulasch. Efter lunchen överraskas deltagarna med en snöskotersafari. Att köra skoter är relativt lätt och det gör denna safari till en orgie i lek och skratt, vem tycker inte om att köra nöjesfältens radiobilar?! Safarin avslutas vid vår anläggning Fjällbäcken på 800 meters höjd, med utsikt över fjäll och byn Bruksvallarna. Här blir det after strapatser i vedeldade pooler och i en bastu med stomme från 1700-talet, blir stämningen snabbt avslappnad och trevlig. Sedan avnjuts en trerätters gourmetmiddag i vår träkåta. Middagen består i regel av traktens råvaror till exempel älg, ren eller ädelfisk.

 

Heldagspaket 2

Gemensamt går vi igenom dagens skidtur som vid fint väder går på kalfjället, vid sämre väder söker vi oss till skyddande björkskogen. Lunchen äter vi ute och kokar kaffe på plats eller så tar vi oss till en fjällstuga/servering och äter där.

Efter lunch delar vi upp oss i två grupper om så önskas. En grupp tar den längre turen i snabbare tempo och en grupp tar den kortare turen med lite fler stopp och lugnare tempo. Båda grupperna kommer så småningom fram till vårt gemensamma mål, Fjällbäcken, på 800 meters höjd, med utsikt över fjäll och byn Bruksvallarna.

Här blir det after-strapatser i vedeldade pooler och i en bastu med stomme från 1700-talet. Alla blir avslappnade och stämningen på topp. Vi njuter en trerätters gourmetmiddag i vår stora träkåta, som regel består denna av traktens råvaror till exempel älg, ren eller ädelfisk.

 

Heldagspaket 3

En heldag i utförsåkningens anda. Efter informationen inleds en uppvärmande pistvisning där de bästa backarna visas och teståks. Beroende på deltagarnas åkkapaciteter bildas två grupper. De erfarna får följa med på en offpistjakt, här kan vad som helst hända! Firning utför en brant snöränna eller djupsnö upp till höfterna, vem vet?! Den mindre erfarna fortsätter i lugnare tempo med utmaningar som att testa lite lössnö eller kanske en längre lunch…

Efter lunch kommer dagens höjdpunkt: Helikopterskidåkning! Vi flyger upp på en fjälltopp antingen Helags som är Sveriges högsta topp söder om polcirkeln eller Skars en annan mäktig topp i området. Efter två låånga åk blir det after strapatser vid Fjällbäcken i Bruksvallarna i våra träpooler och den unika bastun. Denna skidåkningens dag avrundas slutligen med en trerätters gourmetmiddag i vår stora träkåta.

 

INGA FÖRKUNSKAPER KRÄVS FÖR ISKLÄTTRING, SKOTERÅKNING ELLER BASTUBAD!